• Biblioteket stängt 6 juni


  Biblioteket är stängt på Sveriges nationaldag, tisdagen den 6 juni. Vi önskar er en trevlig nationaldag!
 • JMW-salen tillfälligt stängd


  Under juni månad ska belysning bytas och golv behandlas i bibliotekets JMW-sal. Det innebär att salen är stängd från och med 31 maj till och med slutet av juni. Resten av biblioteket är öppet som vanligt.
 • Bibblan ❤️ JU


  Varje år publiceras många böcker och bokkapitel författade av forskare vid Jönköping University. Eftersom biblioteket gillar böcker från JU-forskare lite extra mycket, uppmärksammar vi nu några av det senaste årets publikationer i en utställning.
 • Hittar du inte din guide?


  Högskolebiblioteket har många guider som riktar sig till studenter. Nu har vi lanserat en ny design som gör att det ser lite annorlunda ut när du besöker våra guider.
 • JTH-studenter ställer ut på biblioteket


  Studenter som läser andra året på programmet byggnadsutformning med arkitektur har jobbat med ett projekt kring stadsdelen Söder i Jönköping. De har gjort besök och intervjuat boende i området för att sedan skapa förslag på hur olika platser kan förbättras. Kom in och titta på deras förslag i utställningen på biblioteket.
 • Högskolebiblioteket söker ny medarbetare


  Är du en nyfiken och noggrann person med problemlösande analysförmåga som trivs med att samarbeta? Sök då tjänsten som bibliotekarie vid Jönköping University!
 • Vill du jobba extra på biblioteket?


  Nu söker vi studenter som vill jobba hos oss på kvällar och helger. Vi söker dig som har en vilja och förmåga att hjälpa andra. Du är också noggrann och ansvarstagande.
 • Högskolebiblioteket gästar JU-podcast


  Podcasten Vägledning på småländska handlar om allt som kan vara bra att veta när det gäller högskolestudier och studentliv. Programledare är Helena Jörgensen och Anita Holmqvist, båda studievägledare på Jönköping University. I senaste avsnittet gästar en av våra bibliotekarier podcasten och berättar hur man som student kan använda biblioteket på bästa sätt.
 • Biblioteket uppmärksammar Världspoesidagen


  Den 21 mars infaller Världspoesidagen. Dagen instiftades av Unesco 1999 för att stärka muntliga berättartraditioner, synliggöra samtida poesi och öka kontakterna mellan poesi och andra konstformer. På biblioteket finns nu en utställning med poesi av olika slag och i bibliotekets sociala medier hittar du en ny dikt varje dag.
 • Svenska skrivregler nu även online


  Svenska skrivregler ges ut av Språkrådet och är en handledning i skrivtekniska frågor. Den vänder sig till alla som skriver på svenska i olika sammanhang. Tidigare har vi endast haft boken i tryckt form, men nu har du som är student eller personal även tillgång till Svenska skrivregler online via biblioteket.
 • Utställning för de kunskapstörstiga


  Vill du lära dig lite om mycket? Då är bibliotekets nya utställning något för dig. Very Short Introductions-serien från Oxford University Press utgörs av korta och koncisa introduktioner till nästan allt mellan himmel och jord. Nu har vi samlat våra exemplar i serien i en utställning. Välkommen in och låna en introduktion till Foucault, stenar, kristendomen, kärlek eller kanske stumfilm!
 • Enkel tillgång till artiklar med Lean Library


  Lean Library är ett tillägg i webbläsaren som enkelt ger dig åtkomst till material som biblioteket har tillgång till. Du behöver då inte befinna dig på campus, gå via Databaser A–Ö eller Primo för att få tillgång till en fulltext.
 • Biblioteket uppmärksammar Förintelsens minnesdag


  Den 27 januari är den internationella minnesdagen för Förintelsens offer. På biblioteket finns nu en utställning med många viktiga lästips samt en miniutställning som berättar om rastänkandets historia.
 • Välkommen till en ny termin!


  Nytt år, nya tag. Vi på Högskolebiblioteket finns här för att stötta både nya och gamla studenter med kurslitteratur, vetenskapliga källor och referenshantering.
 • Bok- och filmklubb i februari


  I februari kör bibliotekets bokklubb ett samarbete med Stadsbibliotekets filmstudio. I bokklubben kommer vi att läsa boken Carol av Patricia Highsmith. Vi är även inbjudna att se filmen med samma titel gratis på Stadsbiblioteket.
 • Undervisningsrum öppet för studier igen


  I oktober valde vi att stänga våra undervisningsrum på grund av nedskräpning. Från och med idag öppnar vi ett av rummen, C2003, för studier igen. Du är välkommen att sätta dig ner och plugga om det inte pågår någon undervisning.
 • Biblioteket uppmärksammar Orange Week


  Under veckan (21–27 november) pågår Orange Week runt om i världen. Syftet är att sprida kunskap om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer. Flera organisationer och företag i Jönköping deltar och Högskolebiblioteket bidrar med en utställning med böcker inom ämnet.
 • Dags för drop-in på biblioteket


  Undrar du om din artikel är peer reviewed? Går referenserna dig på nerverna? Har du kört fast i din informationssökning? Lugn, vi hjälper dig. Välkommen till bibliotekets drop-in tisdagar och torsdagar 12:30–13:30, med start torsdagen den 10 november.
 • Dags för ny bokklubbsträff på biblioteket


  Bibliotekets bokklubb träffas igen måndagen den 5 december klockan 16:00 för att diskutera en riktig klassiker, nämligen Dolken från Tunis av Agatha Christie. Alla är välkomna, både studenter och personal.
 • Nya handböcker från Edward Elgar Publishing


  Biblioteket har nu tillgång till 20 nya handböcker från det akademiska förlaget Edward Elgar Publishing. Exempel på titlar är Research Handbook on Environmental Sociology, Research Handbook on the Sociology of Organizations och Handbook on Teaching and Learning for Sustainable Development.