JU medverkar på Klimatveckan

Tre studenter på campus en solig dag

Klimatveckan i Jönköpings län anordnas 16-23 september av Klimatrådet i Jönköpings län, där bland annat Jönköping University ingår.

Den 16–23 september hålls Klimatveckan i Jönköpings län. Jönköping University (JU) anordnar under veckan webbinariet ”Samhällsnyttiga samtal”, där rektor Agneta Marell och forskaren Ulli Samuelsson kommer att delta.

I Jönköping Universitys strategier för 2020–2025 ingår att bidra till en hållbar framtid. JU ska medverka till en positiv utveckling mot ett bärkraftigt samhälle. Ett exempel på det är att fackhögskolorna inom Jönköping University är miljödiplomerade av Jönköpings kommun.

Klimatveckan anordnas av Klimatrådet i Jönköpings län, där Jönköping University ingår som en av många organisationer. Målet med Klimatveckan är att skapa förutsättningar för att nå visionen om att senast år 2050 ska vara ett klimatsmart Plusenergilän. Arrangemanget är öppet för allmänheten och kostnadsfritt, tack vare ett stort engagemang från privatpersoner och organisationer i länet.

– Jag tycker att årets klimatvecka präglas av gränsöverskridande, lättillgängliga och motiverande aktiviteter som ger kunskap, inspiration och ökad medvetenhet om fördelarna med ett aktivt klimatarbete, säger Andreas Olsson, Administration Klimatveckan.

Klimatveckan i Jönköpings län.

Mötesplats Social Innovation (MSI) vid Jönköping University är med och arrangerar webbinariet ”Samhällsnyttiga samtal” under Klimatveckan.

JU bidrar till ett socialt hållbart samhälle

Mötesplats Social Innovation (MSI) vid Jönköping University anordnar tillsammans med Region Jönköpings län och Coompanion webbinariet ”Samhällsnyttiga samtal”. Där medverkar bland andra rektor Agneta Marell under rubriken ”Socialt entreprenörskap och social innovation – varför är det viktigt?”. Samtalet äger rum på torsdag kl. 12:30-13:00 och även Anna Olsson, Region Jönköpings län, samt Anders Pansell, Coompanion Jönköping medverkar.

Senare under eftermiddagen, kl. 15.40-16.00, medverkar Ulli Samuelsson, universitetslektor i pedagogik på JU och ansvarig projektledare för MSI i Jönköping, i ett annat samtal. Tillsammans med Jelena Trupina, Region Jönköpings län och Jeanette Rosén, Jönköping Coompanion, kommer hon att tala på temat ”Backspegel och framtidsspaning – reflektioner efter samverkan i regionen”.

Dagen livestreamas via länken www.samhallsnyttigasamtal.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och webbinariet går under rubriken: ”Tänk innanför boxen – Hur vill du bidra till ett hållbart län”.

Andra aktiviteter under veckan

Många andra aktiviteter inträffar under Klimatveckan. Den 17 september hålls en workshop i geodata för klimatanpassning på Stora Hotellet i Jönköping och den 22 september anordnas två naturvandringar på Östra Vätterbranterna i Jönköping. Under vandringarna får man bland annat lära sig mer om svenskt naturbeteskött, vilket har fått grönt ljus i WWF:s köttguide. Vidare anordnas ett flertal seminarier om bland annat mat och klimat, demokrati och miljösmarta konsumtionsmönster.

Mer information om Klimatveckan i Jönköpings län hittar du via den här länken! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mer information om och anmälan till webbinariet "Samhällsnyttiga samtal" hittar du via den här länken! Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

2020-09-15