student
Sidan uppdaterad 2013-06-18

Stipendier

Sedlar och mynt

Här hittar du stipendier med begränsad och löpande ansökningstid för dig som är student vid Jönköping University.

Som student har du tillgång till Global Grants databas för stipendier och anslag. Du når den via skolans nätverk gratis. Ett bra sätt att finansiera en del eller hela sin studietid.

 • Kreditkoll Stipendium

  Storbankernas fysiska kontor blir färre och färre och får konkurrens av nya snabbfotade aktörer som neobanker och uppstickarbanker. Nya valutor poppar upp i exceptionell fart.
  Läs mer
 • Fulbright stipendium

  The Study of the U.S. Institutes (SUSI) for Student Leaders is offered for undergraduate students between the
  ages of 18 and 25. This year the Institute for Swedish applicants will focus on Environmental Issues. Selected
  students will spend five weeks in the United States, hosted by an American college or university.

  Läs mer
 • Smålands Gille i Stockholm stipendium 2023

  Smålands Gille i Stockholm är en sammanslutning för smålänningar och ölänningar som ämnar att skapa samhörighet, trevnad och stärka kontakterna med hembygden. Vi vill belöna examensarbete eller motsvarande som behandlar ämnen som knyter an till Småland eller Öland. Stipendiet är värt 30 000 kronor. Ansökan sker senast den 24 januari 2024.
  Läs mer
 • Agneta och Gunnar Nilssons stipendium för interkulturella studier

  SWEA Internationals stipendium på USD 15.000, tilldelas välmeriterad masterstuderande eller forskarstudent i ämnen som rör interkulturella relationer.
  Läs mer
 • Medisera stipendiet 2024 – Jönköping University

  Medisera utlyser ett stipendium på 5000 kr under 2024 som avser fortbildning, utvecklingsarbete eller forskning inom hälsa som syftar till att motverka denna utveckling.
  Läs mer
 • Dagens Teknik Stipendium

  Varje år delar Dagens Teknik ut ett stipendium för enastående akademiskt arbete inom digital nyhetskommunikation, för att uppmuntra och belöna bidrag som bidrar till fortsatt innovation och utveckling inom vårt ämnesområde.
  Läs mer
 • Yta.se Klimatstipendium

  yta.se klimatstipendium syftar till att katalysera och bringa framgång till framstående forskning inom fastighetsbranschens miljöpåverkan.
  Läs mer

Löpande ansökningstid

Stiftelsen Fonden för exportutveckling

Ska du jobba med ett projekt som främjar svensk export?

Då är du välkommen att söka våra stipendier. Fonden för Exportutveckling utlyser två gånger per år, under våren (deadline 15 mars) och hösten (deadline 1 oktober), i samarbete med ICC och Ehrenfr. och Lola Owesens Stipendiefond, ett antal stipendier för projekt som syftar till att utveckla och stärka svensk export. Även du som är praktikant vid svenska handelskammare i utlandet, konsulat eller Business Sweden-kontor kan ansöka för ett specifikt projekt som du ska genomföra under praktiktiden. Det du ska tänka på när du söker stipendiemedel är att du kan argumentera för ett tydligt exportsyfte.

Du kan även söka stipendium om du arbetar vid ett startup-företag, förutsatt att resultatet från "exportprojektet" kan bli offentligt.

Inbjudan att söka våra stipendier skickas ut brett under vår och höst, bland annat till universitet/högskolor i Sverige samt till handelskammare i utlandet.

Fondens kriterier

Stipendieansökan skall innehålla:

 • En noggrann beskrivning av projektet med syfte, förväntat resultat, budget och tidsplan
 • Dokumentation av den/de sökandes kvalifikationer för att kunna genomföra projektet/arbetet (gärna med kort skriftlig kommentar från handledare, institutionsledning eller motsvarande)

Se intresseanmälan för stipendium här

Avfall Sverige

Stipendierna delas ut till de mest förtjänstfulla uppsatserna eller examensarbetena på grundnivå och som läggs fram och godkänns under innevarande kalenderår. Ansökan senast vid utgången av samma kalenderår som uppsatsen/examensarbetet godkänns.


Mystep Stipendium

För att bidra ännu mer har vi lanserat ett stipendium som du som student kan ansöka om. Mysteps stipendium är värt 5 000 kr och delas ut 2 gånger per år till dig som studerar ekonomi och skriver en C- eller D-uppsats.

Sista ansökningsdag är normalt sista april och september årligen.

Läs mer om Mystep Stipendiet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


Cookieinställningar